24 Kasım 2012 Cumartesi

Ben Anadoluyum!

ESKİLER ESKİMESİN DİYE

BEN ANADOLUYUM TOPLU TÜRKÜ SÖYLEME GELENEĞİ ANADOLUDA DEĞİŞİK İSİMLERLE DEVAM EDİYOR…
ŞANIURFA’ DA SIRA GECESİ ,
KEMALİYE’ DE (EĞİN’ DE) SIRA ODASI,
GAZİANTEP’ TE BARAK KÖY ODASI,
DİYARBAKIR’ DA VELİME GECELERİ,
ELAZIĞ’ DA KÜRSÜBAŞI,
EDİRNE’ DE HELVA SOBETLERİ,
ADIYAMAN’ DA DEREAĞZI,
ŞEBİNKARAHİSAR’ DA SEDİR KENARI HAVALARI,
ARTVİN ARFONA, AVANOS GALE BİNNİK,
BOLU’ DA ATEŞ GEZMELERİ, MAÇKA KUSKURA,
KONYA BARANA, KESKİN MUHABBET GECELERİ GİBİ DAHA YÜZLERECE TÜRKÜ SÖYLEME GELENEĞİ…

BİR ÇOK YERDE BU TÜRKÜ MECLİSLERİ DEĞİŞİK İSİMLERLE DEVAM EDİYOR… BU TOPLANTILAR SADECE TÜRKÜ MECLİSLERİ SEĞİL ELBET… HER TÜRLÜ SOSYAL AKTİVİTENİN GERÇEKLEŞTİĞİ İRFAN MECLİSLERİ : ŞEHRİN YA DA O YERLEŞİM MERKEZİNİN HER TÜRLÜ SORUNLARININ KONUŞULDUĞU, FAKİR FUKARANIN TESPİT EDİLİP, YOKSULLARA YARDIM KARARLARININ ALINDIĞI, İÇ HUKUK SİSTEMİNİN YÜRÜTÜLDÜĞÜ YANİ HAKLININ HAKSIZIN AYIRT EDİLDİĞİ HAKSIZLARA ÇEŞİTLİ CEZALARIN VERİLDİĞİ , KIZ ALIP VERME KARARLARININ ALINDIĞI, HAT DA BAZI YERLER DE CUMA HUTBELERİNDE NELERİN KONUŞULACAĞININ BİLE KARAR ALTINA ALINDIĞI, GECEYE KATILANLARIN DÜNYEVİ HİÇ BİR STATÜSÜNÜN KABUL EDİLMEDİĞİ : STATÜNÜN ANCAK “ERDEM”E GÖRE VERİLDİĞİ, HER TÜRLÜ KİTABIN, TARİHİ, KAHRAMANLIK, DİNİ VB. KLİTAPLARIN OKUNUP TARTIŞILDIĞI İRFAN VE ERDEM MECLİSLERİ…

BEN ANADOLUYUM PROGRAMINI KONUSU BU İRFAN MECLİSLERİ… BU PROGRAM DA HİÇ BİR MİKROFON GÖRÜNTÜSÜNÜ GÖREMEYECEKSİNİZ… DÜNYA DA İLK KEZ BİR TELEVİZYON PROGRAMINDA KANALLI TUTTİ-RECORDER TEKNİĞİYLE SES KAYITLARININ YAPILDIĞI PROGRAM… PROGRAMIN HER BİRİ EN AZ 20 KONUK VE KAMERA ARKASINDA DA EN AZ 50 KİŞİ OLMAK ÜZERE TOPLAM 70-80 KİŞİYLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ…

 PROGRAM, TÜRK TELEVİZYON TARİHİNİN (1968’ DEN BU YANA) GEREK PROGRAM TÜRLERİNDE GEREKSE PROGRAM SAYISI AÇISINDAN EN ÇOK PROGRAM ÜRETEN EKİBİ TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLDİ…


23 Kasım 2012 Cuma

Hiç kimsenin duymadığı yıllanmış bir albümden 14 yıl sonra ilk defa...
Besteler Hüzzam Oldu - Murat Hacıfazlıoğlu 1998



Zeki Müren - Dü Çeşmimden Gitmez

,




Dü çeşminden(gözlerimden) aman aman
Gitmez aşkın hayalin
Kıble oldu aman aman
Bana dostun cemali
Rah ı aşka(aşk yoluna) süvar olup gitmeyen
Ey efendim aman aman
Nice bilsin bu hali
Ben o yarin bendesiyim(kölesiyim)
Bende i ef kendesiyim
Bahçesinde bülbülüyüm
Canım güldür cemali


HİSAR BUSELİK ŞARKI
TANBURİ MUSTAFA ÇAVUŞ(1700-1770)


Ve Gazze!

Öyle bir dünya ki, orada çocuklar oyuncak için ağlamaz!



"Ey zulümler yapmış olan!
Gönlün nasıl hoştur?
Karşılık veren Hakk'ın isteğinden habersiz misin?
Yahut yaptıklaırnı unuttun, gaflet senin için perdeler astı.
Ardında hasımlar olmasaydı senin berraklığını gökyüzü kıskanırdı.
Ancak o haklar için hapistesin, asiliklerinden dolayı azar azar özür dile.
Hesaba çeken, seni bir anda yakalamasın...
Ey efsane olmuş ve varlığını mahvetmiş!
Kaç efsane deneyeceksin?
Senden daha gülünç hiç bir efsane yoktur;
Harap mezarının kıyısında dur.
Ey bilgisizlik ve şüphe mezarına girmiş olan!
Feleğin fıkra ve efsanesini ne kadar arayacaksın?
Bu dünyanın işvesini ne zamana kadar tadacaksın?
Ne aklın düzeninde kaldı, ne de canın.
Hor ve zalim bir arkadaş olan şu felek, senin gibi
yüz binlerce kişinin yüz suyunu döktü."

MEVLANA




Wael Kfoury - Hatta Nelte2i / 2012 / وائل كفوري - حتى نلتقي

Gaza The Silence of a Nation

Biriniz!



 Biriniz birkaç yıldız taksın gökyüzüne
Biriniz çay hazırlasın
Biriniz akşam olsun
İçinde atların öldüğü müzik susunca
Biriniz çocukluğuna sarılıp kuyuya insin
Ağlamak gerekiyorsa biriniz ağlasın
Biriniz akşam olsun yeniden
Biriniz yağmuru dansa kaldırsın..


/ Mevlana İdris Zengin /

Sokaklar ve onlar!

Yolcu uçağında bomba paniği!

Onur Air'e ait Antalya - İstanbul seferini yapan uçakta bomba ihbarı yapıldı.

Onur Air'in Antalya - İstanbul seferini yapan uçağında bomba olduğuna dair ihbar üzerine harekete geçen özel harekat timleri, üzerinde bomba olduğunu söyleyen bir kişiyi gözaltına aldı.

Onur Air'in Antalya-İstanbul seferini yapan uçak, bomba ihbarı üzerine Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı. Polis, havalimanında geniş güvenlik önlemleri aldı. Muhtemel bir olumsuzluğa karşı itfaiye ve sağlık ekipleri de apronda hazır bekletildi. Özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonda, uçağın çevresi sarıldı. Polis, uçağa girerek üzerinde bomba olduğunu söyleyen kişiyi etkisiz hale getirdi. Zanlının yakalanmasının ardından yolcular rahat bir nefes aldı.

Uçaktan çıkarılan zanlı, "PKK'lılar için ölüm orucu tutuyorlar. Şehit olan askerlerimiz için neden oruç tutulmuyor" diye bağırdı. Zanlı polis aracında bindirilerek uzaklaştırıldı.

Büyük panik yaşayan yolcular, "Biz de bir şey anlamadık. Üzerimde bomba var dedi Afyon üzerindeyken. İlk önce uçağın Sabiha Gökçen'e ineceğini sandık daha sonra buraya indik" diye konuştu.

Vali Mutlu: Akli melekeleri yerinde değil

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, ihbarda bulunan yolcunun, uçak indikten sonra yolcuların inişini engelleyecek şekilde hareketlerde bulunarak, uçak kapılarının açılmasını bir süre engellediğini söyledi.

Vali Mutlu, "Güvenlik kuvvetlerinin sorunsuz şekilde uçağa girerek, akli melekelerinin yerinde olmadığı sanılan şahsı alıp, şahısla ilgili gerekli işlemlere başlamışlardır" dedi.

Mutlu, uçağın kaçırılması, başka bir yere götürülmek istenmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını açıkladı.

Robert De Niro'dan, ABD ve İsrail'e öfke

ABD'li usta oyuncu Robert De Niro, bombardıman altındaki Gazze ile ilgili çok sert konuştu. Filistin'e destek verdiği bilinen aktör, Gazze'de yaşananlardan dolayı tek suçlunun İsrail olmadığına işaret ederek, Amerika'yı topa tuttu.

İsrail'in Gazze'ye yönelik bombalı saldırısına ABD'li oyuncu Robert De Niro'dan tepki geldi.İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısını değerlendirmesini isteyen Fox Haber muhabirinin sorusuna cevap veren 69 yaşındaki De Niro, "Yaptıklarından dolayı neden İsrail'i ya da İsraillileri suçluyoruz ki?" dedi. Bu cevap karşısında muhabir şaşkınlık geçirdi. Çünkü Robert De Niro'nun Filistin'e sempatisini biliyordu. Durumu fark eden oyuncu, konuşmasını şu örnekle sürdürdü: "Kuduz bir köpek tarafından ısırıldığınız zaman kimi suçlarsınız? Köpeği mi, sahibini mi? Kuşkusuz sahibini. Bu yüzden bütün suç Amerika'nın. İsrail gibi bir ülkeyi desteklediği için."

Amerikalı Yahudi düşünür Noam Chomsky de İsrail'in Gazze'yi bombalamasının, sivillerin yaşadığı yerleri hedef almasının ve yüzlerce insanı katletmesinin "insanlığa karşı suç olarak algılanabildiğini ve bu şekilde tanımlanabileceğini" belirtti. İsrail'in uyguladığı şiddetin asla "kabul edilebilir bir hamle" olarak algılanmaması gerektiğini vurgulayan Chomsky, ABD'nin onlarca yıldır İsrail'i açıkça desteklediğini, şimdi de Gazze'ye yapılan saldırılara "göz yumduğunu" ifade etti. Chomsky, ABD'nin, İsrail'in yaptığı saldırıları desteklemekle yetinmeyip bu hamlelere doğrudan katıldığını, saldırıların ABD silahlarıyla gerçekleştiğini, bu ülkenin ekonomik, askerî ve diplomatik desteğiyle bağlantılı olduğunu dile getirdi.