9 Temmuz 2012 Pazartesi

Aktüel

Bu kitap beklemez!

Arjantinli yayınevinin çıkardığı kitap 2 ay içinde okunmazsa içerisindeki yazıları siliniyor.


Arjantin yayınevi Eterna Cadencia'nin Latin Amerika'dan yeni yazarları ve eserlerini tanıttığı kitap için hayata geçirdiği 'The Book That Can't Wait' adlı projede, kitabı satın alan kişi onu iki ay içinde okuyup bitirmek zorunda. Çünkü Özel bir mürekkep kullanılarak basılan kitabın yazıları güneş ve hava ile temas ettiğinde silinmeye başlıyor. İki ay içerisinde kitap tamamen boş sayfalardan ibaret hale geliyor. Okuyucunun devamlı kitap okumayı ertelemesinin önüne geçen ve böylece yazarların ikinci kitaplarını da çıkarabilmesine yardımcı olmayı hedefleyen kampanya, gazete dergi ve televizyonlarda adından sıkça bahsettirerek yayınevinin satışlarını yüzde 40 arttırdı. Projenin tanıtım videosunda videosunda "İlk denemesinde okuyamayanlar bir daha asla okuma şansı bulamayacak" sloganını kullanan yayınevi, bu konsepti ikinci baskısını yapmayacak kitaplar için kullanacağını duyurdu. Kitabın ilk baskısı piyasaya çıktığı gün tükenirken, binlerce yeni sipariş verildi.

Kaynak: ntvmsnbc.com



3D Yazıcı




3D Printer 3D modellerinizi tasarımdan hemen sonra tasarım doğrulamak, olası hataları engellemek, vakit ve nakit kaybından kurtulmak için kullanabileceğiniz yüksek teknoloji bir sistemdir. Bu yüksek teknoloji sistem adından da anlaşılabileceği gibi tıpkı bir yazıcı gibi çalışmaktadır. Yapmanız gereken tek şey 3 boyutlu bir tasarım programını kullanarak bir tasarım oluşturmak, bu tasarımı arayüz yazılımında konumlandırmak ve "yazdır" tuşuna basıp yaratıcılığınızın eserini kendi ellerinizle tutmak üzere, başka işlerle uğraşırken modelin yazıcıdan çıkmasını beklemek...



Gigapiksel Camera Nedir? 




Amerikalı mühendisler “olağanüstü detaylı” fotoğraflar çekebilen bir fotoğraf makinesi icat etti. Makine fark edilmeyen görüntüleri çekebilecek. Kuzey Carolina’daki Duke Üniversitesi ekibine göre AWARE2 isimli prototip aygıt, çözünürlüğü 50 gigapixel’e kadar ulaşan fotoğraflar çekebiliyor. 50 gigapiksel 50.000 megapiksel’e eşit. Makine, 98 minik kameranın bir cihazda bir araya getirilmesi ile çalışıyor. 

 Aygıtın ilk olarak askeri gözetlemeler için kullanılması muhtemel. ‘Fark edilmeyen görüntüler’ Fotoğraf makinesi, Duke Üniversitesi’nin Pratt Mühendislik Okulu’ndan mühdendis David Brady ve profesör Michael J. Fitzpatrick tarafından geliştirildi. Brady ve Fitzpatrick’e Arizona ve Kaliforniya Üniversitelerinden bilimadamları da eşlik etti. 

 Proje, Darpa olarak bilinen ABD Savunma Gelişmiş Araştırma Projeleri Kurumu tarafından finanse edildi. Prototip kameranın kendisi 76.2 santimetre kare ve derinliği 50.8 santim. Brady, “Mikrokameraların her biri, görüş alanının farklı noktalarından bilgi yakalıyor” dedi. “Esasen bir bilgisayar işlemcisi bütün bu bilgiyi, oldukça detaylı bir görüntüye dikiyor. Makine bir çok durumda fotoğrafçıların göremeyip, daha sonra fotoğrafın kendisine baktıklarında farkına vardıkları görüntüleri yakalıyor.” Piyasadaki tüketicilere yönelik çoğu fotoğraf makinesi, 8′den 40 megapiksel’e kadar fotoğraf çekebilmekte. Pikselleri bireysel veri “noktaları” olarak tanımlamak mümkün, ve piksel ne kadar yüksek olursa, görüntünün çözünürlüğü de o kadar iyi oluyor. 

 Araştırmacılar, fotoğraf makinelerinin elektronik parçaları küçülmeye devam edip daha verimli hale geldiği sürece, önümüzdeki beş sene içerisinde yeni nesil gigapiksel kameraların sıradan tüketici tarafından erişilebileceğini düşünüyor. Brady, “Fotoğraf makinesi şu anda elektronik kontrol bantları ve aşırı ısınmayı önlemeye karşı eklenen parçalar yüzünden çok büyük” dedi. “Elle tutulur gigapiksel fotoğraf makinelerinin çağı, daha verimli ve kompakt elektronikler geliştirilmesiyle başlayacaktır.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Buraya soru veya görüşlerinizi yazabilirsiniz!